Fjellrevprosjektet.

Ståle RueUncategorized @nb

Lurer du på hvordan det går med fjellreven på Hardangervidda og utsettingen der?
Fredag 8.2.19 åpent møte kl 18.00 på Nasjonalparksenteret med foredrag av dr.philos, Arild Landa som har det faglige ansvaret for fjellrevutsettingen i Norge. 
Møte er åpent for alle, gratis adgang!

Friluftslivets uke feires på senteret

idaUncategorized @nb

Løvsanger (Phylloscopus trochilus)

I forbindelse med friluftslivets uke, inviterer naturveilederen ved Hardangervidda Nasjonalparksenter på Skinnarbu til gratis guidete turer i lokal natur. Turene vil ta sted spredt utover åpningstiden, og vil ha varierende varighet. På turen vil vi snakke om vårt mangfoldige dyre- og planteliv. Turene passer alle aldre, og tar sted på stier som er lette å gå.

Ta kontakt med senteret og besøk vår facebookside for mer informasjon. Lik gjerne facebook-eventen vår for å holde deg oppdatert: https://www.facebook.com/events/450245818715782/

Påmelding på forhånd ingen betingelse, men vi setter pris om interesserte sender oss en mail, så vi får oversikt over hvor mange deltakere det kan bli. Vi trenger bare navn og alder. Mail kan sendes til ida@hardangervidda.com.

Seminar om reintroduksjon av jerv til Hardangervidda

idaArrangementer

Skal vi få jerven tilbake på Hardangervidda?

Hardangervidda Nasjonalparksenter ønsker å invitere deg og din organisasjon til et møte/seminar om mulighetene for å reintrodusere jerven til Hardangervidda.

Seminaret finner sted på Hardangervidda Nasjonalparksenter, Skinnarbu, onsdag den 23. mai 2018, klokken 12.00 til 18.00.

Påmelding sendes snarest til adv.lykke@gmail.com. Grunnet stor pågang er det nå begrenset med plasser.

Les mer om seminaret her:
Invitasjon til seminar om Jerv, Hardangervidda Nasjonalparksenter

Nye lunsjtilbud for grupper og nye guidede turer

idaSiste nytt

Vi tilbyr nå et eget lunsjtilbud for grupper, og har utvidet turtilbudet vårt. Nå kan du delta på hele fire ulike turer utendørs.
We have a specialized lunch offer for groups, and offer several new guided walks. Have a look at our new brochures.
Norske brosjyrer:
English brochures:

Group offers 2018-2019 English
Lunch and dinner 2018-2019 English

Chinese (Mandarin) brochure:

Årskavalkade for 2017

idaÅrskavalkade

«Året 2017 var vår beste sesong på Hardangervidda Nasjonalparksenter, Skinnarbu, siden gjenåpningen i 2013. Vi hadde ca. 14 000 besøkende totalt i 2017. Vi fikk mange gjenbesøk fra norske og utenlandske skoler og universiteter. Samarbeidet med NMBU, Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet, Ås ble også utvidet dette året. I 2017 har vi hatt et merkbart økt besøk gjennom hele året. Gledelig mottar vi fortsatt mange gode anmeldelser på TripAdvisor og Google. Vi vil for fjoråret spesielt fremheve samarbeidet med andre større turistaktører i regionen, samt andre naturinfo-sentere.»

 

Les årskavalkaden ved å trykke på linken under:

Årskavalkade 2017

Årskavalkade 2016

norbrandsb2016Årskavalkade

Året 2016 var vår beste sesong på Hardangervidda Nasjonalparksenter, Skinnarbu så langt siden gjenåpningen i 2013.


Vi hadde ca 12 000 besøkende totalt i 2016.

Sesongen åpnet med at vi i februar mottok den prestisjetunge prisen «The German Design Awards, Winner 2016» for vår utstilling.

I mai var vi så heldige å motta «Certificate of Excellence 2016» fra TripAdvisor. Vi vil takke alle våre besøkende for hyggelige tilbakemeldinger.

I 2016 har vi hatt et merkbart økt besøk gjennom hele året. Vi har hatt besøk av skoleklasser og studenter fra både inn- og utland. Vi vil fremheve samarbeidet med Norsk Villreinsenter og Landslinjen for natur og miljø.


Last ned vår årskavalkade for 2016

Utstilling til topps i German Design Awards

norbrandsb2016Presse, Utstillinger

Gagarin fikk prisen for beste interaktive utstilling i German Design Awards 2016.

Villreinutstilling til topps – igjen!

Det er slett ikke første gang Villreinutstillingen ved Hardangervidda Nasjonalparksenter har gjort inntrykk på jurymedlemmer og prisutdelere – dette er faktisk vår 3. internasjonale pris!

Denne gang ble utstillingen nominert i kategorien «Excellent Communications Design – Interactive User Experience», og vant altså prisen i German Design Awards 2016.

Utstillingen er designet av islandske Gagarin, og de 13 installasjonene utgjør en interaktiv reise i villreinens historie og levevilkår. Utstillingen har en unik evne til å engasjere publikum og formidle kunnskap på en interessant måte.

Vi gratulerer med prisen! 

Statement of the jury

«This fascinating exhibition in Norway’s Hardangervidda National Park included 13 interactive stations at which visitors can learn everything about reindeer, including their origin, biology and social behaviour. The worthwhile information comes from scientific data, and is presented in an exciting and entertaining manner. An attractive exhibition, both visually and in terms of content, which takes visitors on an unforgettable journey through the world of reindeer, thereby increasing awareness of this endangered species.»

Read the full statement of the jury in English and German