Naturveiledning for skoler

Senteret har en dyktig naturveileder som kan skreddersy et faglig opplegg til den enkelte klassen. Vi tar imot alle trinn, fra barnehage til universitet.

Skoleoppleggene kan tilpasses til å dekke en rekke læringsmål innen fagene naturfag, samfunnsfag, KRLE, norsk og kroppsøving. Vi spesialiserer oss innen temaene:

• Fjelløkologi
• Villrein og fjellrev
• Tungtvannsaksjonen
• Naturmangfold
• Bærekraftsprinsippene
• Verdensarven Rjukan-Notodden

En annerledes skoledag

Et typisk besøk innebærer en guidet tur ute, en film i kinosalen, et besøk til utstillingen og et faglig opplegg med for eksempel refleksjonsoppgaver eller konkurranser.  Opplegget tilpasses den enkelte klassen. For eksempel kan vi legge opp til en heldagstur til dekningshytta ved Sandvann, hvor vi i 2019 vil ha en egen undervisningshytte.

Om vinteren tar vi med skoleklasser på en populær 1,5 til 2-timers trugetur i nærområdet til senteret. Det er ca. 30 truger til disposisjon i voksenstørrelse og 30 i barnestørrelser.

Besøk i utstillingen koster 45,- per elev. Lærere har gratis inngang til utstillingen. Alle andre attraksjoner på senteret samt naturveiledningen er gratis.

Utforsk området

Ved å utforske de mange mulighetene i distriktet, kan dere legge opp til en lengre utflukt som dekker flere læringsmål fra flere fag. Vi samarbeider med andre større attraksjoner i nærområdet, og anbefaler et besøk til:

Gaustabanen – www.gaustabanen.no
NIA Vemork – www.nia.no
Krossobanen – www.krossobanen.no
Rjukan Klatrepark – www.rjukanklatrepark.no

For rimelige overnattingsløsninger, anbefaler vi å ta kontakt med:
Skinnarbu Nasjonalparkhotell – som ligger vegg-i-vegg med senteret
Rjukan Fjellstue
Rauland Feriesenter
Sandviken Camping

En annen løsning er å overnatte i telt på Skinnarbu. Ta kontakt for å diskutere muligheten for diett i senterets kafé.

Les mer

Ønsker du å fortelle kolleger eller lærere om muligheten for å besøke senteret? Du kan laste ned vår skolebrosjyre som PDF!

Skolebrosjyre – Hardangervidda Nasjonalparksenter

Ta gjerne direkte kontakt med senterets naturveileder Kristin Aa på kristin@hardangervidda.com eller daglig leder Per Lykke på adv.lykke@gmail.com

En vanlig dag

          Hardangervidda Nasjonalparksenter - Interaktiv utstilling  Hardangervidda Nasjonalparksenter - Interaktiv villrein utstilling